Jelentések

Beszámoló – 2024 szeptember 1.

  • A Segélyszervezet eddig 783 012 embernek segített, tevékenysége által hozzáférést biztosítva alapvető humanitárius segélyekhez, védelmi tevékenységekhez és egyéb életmentő szolgáltatásokhoz Ukrajnában és Magyarországon.
  • A Segélyszervezet monitoring és az adatkezelési csoportja részt vett egy átfogó MEAL-kapacitásfejlesztésben, és a következtetéseket beépítik a működésükbe.
  • Magyarországon az augusztus 21. óta hatályos jogszabályok szerint csak az „Ukrajna katonai műveletek által közvetlenül érintett közigazgatási egységeinek területéről” érkező személyek jogosultak a magyar kormánytól lakhatási támogatásra, ami az UNHCR szerint mintegy 2-3000 ukrán menekültet hagyott fedél nélkül. Mivel a Segélyszervezet menedékhelyei teljes kapacitással működnek, a csapatnak más módokat kellett kitalálnia a rászorulók ellátására. Gyors reagálásként a Segélyszervezet élelmiszereket és higiéniai cikkeket állított össze és osztott szét a rászorulók között Azok számára, akik továbbra is jogosultak maradtak szállásra, a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül juthatnak segítséghez.
  • A Segélyszervezet továbbra is támogatja a beregszászi és jánosi Biztos Kezdet Gyermekotthon korai gyermeknevelési programjait, amelyek célja a fiatal anyák segítése, akik az ukrán egészségügyi rendszer ápolási rendszerének hiányosságai miatt gyakran nem jutnak hozzá a professzionális gyermekgondozási segítséghez.
  • Az ukrajnai munkánkról bővebben a mellékelt beszámolóban olvashat lentebb.

Kapcsolódó tartalmak