Jelentések

BESZÁMOLÓ – 2022. OKTÓBER 26.

  • Mivel Harkivot részben felszabadították, a Segélyszervezet munkatársai szeptember végén ellátogattak a régióba, hogy felmérjék a biztonsági tényezőket és nagyobb betekintést nyerjenek a fűtés- és áramellátás, a munkalehetőségek és gondozás, valamint a lakótelepek állapotát illetően. Olyan helyszínekre is ellátogattak, mint Saltivka, Zolochiv, Pervomaysky, hogy feltérképezzék azok szükségleteit a kezdeti megállapításaik alapján. Felvették a kapcsolatot a lehetséges partnerszervezetekkel a régióban, megvitatták a projektötleteket és azok megvalósításának részleteit.
  • A Segélyszervezet munkatársainak helyben készített felmérésén túl, a Harkiv régióban élők szükségleteinek mélyreható megértése érdekében gyors felmérést is végzett – módszertanilag telefonos és személyes interjúk alapján – a Segélyszervezet egyik partnerszervezete október 8-10 között. Az értékelés a harkivi régió lakosainak nem reprezentatív mintájának vizsgálatával a válaszadók felkészültségét mérte fel az elkövetkező 6 hónapos téli időszak idejére. A Segélyszervezet azt is szerette volna feltárni, hogy a válaszadók milyen támogatási igényeket jeleztek a következő 2-3 hónapban.
  • A Segélyszervezet eddig 167,078 rászorulót ért el, sürgősségi hozzáférést biztosítva alapvető humanitárius segélyekhez, pszichoszociális támogatáshoz és egyéb életmentő szolgáltatásokhoz Ukrajnában és Magyarországon egyaránt.

A Segélyszervezet ukrajnai munkájáról bővebben a csatolt angol nyelvű helyzetjelentésben (Situation Report) olvashatnak.

Kapcsolódó tartalmak