Hírek

ÚJ SZAKASZBA LÉP A LEGNAGYOBB MAGYAR HUMANITÁRIUS SEGÉLYPROGRAM UKRAJNÁBAN

Iskola és egészségügyi központ újjáépítéséről írt alá együttműködési megállapodást az Ökumenikus Segélyszervezet Kijevben

Kijev megye oktatási és egészségügyi infrastruktúrájának újjáépítéséről folytatott tárgyalásokat Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója Kijevben. A magyar karitatív szervezet vezetője látogatása során számos helyi vezetővel, köztük Ivan Lukerjával, a Vidékfejlesztési Minisztérium miniszterhelyettesével folytatott egyeztetéseket. A megbeszélések fókuszában a magyar kormányzat humanitárius támogatásának hatékony felhasználása állt a visszafoglalt területeken, ahol az infrastruktúra jelentős károkat szenvedett a háborúban. A Kijevi Kormányzóság egyes településein akár az épületek 40-50%-a sérült, illetve semmisült meg, köztük mintegy 100 iskola és 68 óvoda szenvedett jelentős károkat.


A tárgyalások eredményeként az Ökumenikus Segélyszervezet vezetője négyoldalú Partnerségi és együttműködési memorandumot írt alá a Kijevi Megyei Katonai Adminisztráció, Borogyankai Kistérség és Bucsa Kistérség vezetőivel. A megállapodás értelmében a felek együttműködnek a Borogyankai Kistérség Zahalci középiskolájának felújításában és a Bucsai Kistérség egyik egészségügyi központjának építésében. A nagyszabású újjáépítési projektek előkészítését a Segélyszervezet kijevi képviselete haladéktalanul megkezdi, azok előrehaladásáról folyamatos tájékoztatást fog nyújtani.

Kapcsolódó tartalmak