Hírek | Sopron

Tajvani-ukrán-magyar gombócfőzés Sopronban

Segélyszervezetünk soproni intézménye nyár óta foglalkozik ukrán menekültek támogatásával. A Szociális és Fejlesztő Központ munkatársai ez idáig több alkalommal is tartottak közösségépítő rendezvényt a háború elől hazánkba menekülő ukrán állampolgárok számára. 

Szombaton ismét egy közösségépítő rendezvénynek adott otthont az intézmény, amelyen a környéken élő ukrán menekülteken kívül a Tajpej Képviseleti Iroda munkatársai is részt vettek. Liu Shih-Chung képviseletvezető magyarul és ukránul köszöntötte a közönséget, valamint megemlékezett a kínai újévről is – a tajvani hagyományokhoz hűen újévi piros borítékokat osztott a fiatal menekülteknek. A köszöntés után mindenki – fiatalok, öregek, vendégek, menekültek és munkatársak – feltűrte az ingujját, és megkezdődött a gombócgyártás.

Az eseményen ugyanis ezúttal a gasztronómiáé volt a főszerep: magyar szilvásgombóc, tajvani húsos batyu és ukrán varenyiki (utóbbiból kétfajta, hagymás-törtkrumplis és répás-káposztás) készült. A háromfajta gombóc elkészítésének minden csínját-bínját eltanulhatták az érdeklődők, akik nagy kedvvel gyúrták a tésztát és töltötték a batyukat. A jó hangulatú rendezvényen – amíg a ételek főttek – egy játék keretében a résztvevők nem csak a gombócfőzés kulisszatitkait, hanem egymást is jobban megismerhették. 

Kapcsolódó tartalmak