Jelentések

Beszámoló – 2022. December 13.

  • December 7-én az Ökumenikus Segélyszervezet 46 generátorból álló szállítmányt juttatott célba Herszonban. A generátorokat a következő kedvezményezett szervezeteknek adták át: városi vízművek(10), Tjaginszk egyesült területi közösség (11), Suvorivszk kerületi tanács (15), Herszon városi kórház (6), Herszon szociális szolgáltatások központja, áldozatok krízisközpontja (2), „Nap háza” Herszon (1) és „Lavrenova” társasház Herszon (1). Az adomány a Külgazdasági- és Külügyminisztérium támogatásából valósul meg, amelynek keretében további életmentő felszereléseket szereznek majd be és osztanak szét a Herszon régióban.
  • Az elmúlt három hét során a Segélyszervezet 144 tonna élelmiszert, higiéniai cikkeket és generátorokat vásárolt és juttatott célba a következő ukrajnai településeken: Herszon, Ternopil, Ungvár, Odessza, Kijev, Beregszász.
  • Október, november és december folyamán a Segélyszervezet 24 kamionnyi segélyárut szállított Ukrajnába, ami 390 tonna humanitárius segélynek felel meg. A segélyakciók a FEBA és a Külgazdasági- és Külügyminisztérium finanszírozásával valósultak meg.
  • Magyarországon komplex rendezvényt szervezet a Segélyszervezet Ukrajnai Menekülteket Támogató Központja az ukrán menekült közösség és szakemberek számára. Az esemény része volt egy kapcsolati erőszakról szóló workshop és több fókuszcsoportos beszélgetés is.
  • A Segélyszervezet eddig 219.253 rászorulót ért el, sürgősségi hozzáférést biztosítva alapvető humanitárius segélyekhez, pszichoszociális támogatáshoz és egyéb életmentő szolgáltatásokhoz Ukrajnában és Magyarországon egyaránt.
  • A Segélyszervezet ukrajnai munkájáról bővebben a csatolt angol nyelvű helyzetjelentésben (Situation Report) olvashatnak.

Kapcsolódó tartalmak