Jelentések

Heti beszámoló – 2022. május 24.

  • Az elmúlt 3 hónapban a Segélyszervezet Ukrajnában folyamatosan új földrajzi régiókra terjesztette ki segítségnyújtását, így eddig 98 944 emberhez eljutva. Ezen személyek részére az Ökumenikus Segélyszervezet biztosította a humanitárius segélyhez, a szolgáltatásokhoz való sürgősségi hozzáférését Ukrajnában és Magyarországon egyaránt.
  • A kijevi régióban nyitott új központunk az ország középső és északi részén kezd a projekttevékenységek irányításába. Magyarország Kormányának javaslatára, az Ökumenikus Segélyszervezet megkezdte a főváros és környékének feltérképezését annak érdekében, hogy újjáépítési projekteken keresztül, magyar kormányzati forrásokra támaszkodva támogassa a visszatelepülő lakosságot.
  • A hamarosan megnyíló budapesti Menekülteket Támogató Integrációs Központ különböző szolgáltatásokkal (természetbeni támogatás, szociális munka, szállásközvetítés, munkaerő-piaci programok, szakképzés és közösségi tér) segíti az Ukrajnából érkező menekülteket a magyar társadalomba való beilleszkedésben; valamint tevékenységünk folyamán különös figyelmet fordítunk a kísérő nélkül érkező kiskorúak, a fogyatékkal élők és az idősek igényeire.
  • A Segélyszervezet eddig 676 tonna alapvető élelmiszert, nem élelmiszercikkeket és orvosi felszerelést tartalmazó szállítmányt vásárolt és juttatott el az ukrajnai háború áldozatainak támogatására.

Kapcsolódó tartalmak