Jelentések

BESZÁMOLÓ – 2022. NOVEMBER 22.

  • A Segélyszervezet egy új projekt keretében együttműködik az Ukraine Humanitarian Fund-dal, melynek célja, hogy az ukrajnai háború által érintett embereknek módszeres és életmentő, több ágazatot átfogó segítséget nyújtson, különös tekintettel az elmúlt hónapokban megszállás alól kikerülő területek szükségleteire. Harkiv megyében 300 háztartás részesül felújítási támogatásban, és további 500 kap téliesítési csomagokat a szükségletek felmérése után. A modalitás rugalmassága és az általa biztosított méltóságot megőrző támogatás miatt a többcélú készpénzes segítségnyújtás (MPCA) képezi a projekt harmadik részét. A projektelem Lviv megye területén kerül megvalósításra 1000 új kedvezményezett bevonásával, hiszen a megyében a belső menekültek száma folyamatosan növekszik.
  • Magyarország Kormányának és magyar vállalatok támogatásával új óvodát adott át a Segélyszervezet Beregszászon. A teljes külső és belső felújítás után az intézmény 45 gyermek elhelyezését teszi lehetővé.
  • Ukrajnai Menekülteket Támogató Központunk november közepétől egész országra kiterjedő ingyenes jogi tanácsadási szolgáltatást biztosít ukrajnai menekültek részére. A szakemberek hetente látogatják a Központot, de online tanácsadói platformjukon keresztül bárhol elérhetik a segítséget a rászorulók.
  • A Segélyszervezet eddig 191,421 rászorulót ért el, sürgősségi hozzáférést biztosítva alapvető humanitárius segélyekhez, pszichoszociális támogatáshoz és egyéb életmentő szolgáltatásokhoz Ukrajnában és Magyarországon egyaránt.
  • Ukrajnai segélyprogramjának keretében a Segélyszervezet a jelentéstételi időszakban 182 tonna segélyt szerzett be és juttatott célba a konfliktus áldozatainak támogatására, ebből 178 tonna élelmiszer, illetve 4 tonna egészségügyi felszerelés.
  • A Segélyszervezet ukrajnai munkájáról bővebben a csatolt angol nyelvű helyzetjelentésben (Situation Report) olvashatnak.

Kapcsolódó tartalmak