Jelentések

BESZÁMOLÓ – 2023. MÁRCIUS 07.

• A háború kezdete óta a Segélyszervezet 91 generátort szállított Ukrajnába. Az elmúlt 12 hónapban 1700 tonna élelmiszer és higiéniai cikk került átadásra Ukrajnában a belső menekültek és rászorulók megsegítésére.
• Az FSG pénzbeli támogatások programján keresztül a Segélyszervezet 88 234 embert ért el 65 ukrajnai NGO-t támogatva.
• A Segélyszervezet támogatása eddig 275 860 személyt ért el biztosítva számukra az alapvető humanitárius segélyt, úgy Ukrajnában, mint Magyarországon.
A lvivi iroda az MPCA és a C4P (Assess & Assist) projektek segítségével 4529 személyt támogatott Kijev, Cserkasz, Kirovohrad, Lviv, Dnyipro, Ternopil, Zsitomir és Kharkiv megyékben.
A beszámolási időszak alatt 2 FSG támogatási szerződés lett aláírva Dnyipro és Herszon megyékben, amelyekkel mintegy 1600 személyt ért el a segítségnyújtás.
A kijevi iroda folytatja infrastrukturális programjait a Zahalciban található iskola felújításával, miközben az ottani óvoda elkészült, melyben egy nagyteljesítményű generátort is beüzemeltünk az áramellátás biztosítására. Ezen kívül befejeződött a betonalapozása annak a Szinjak településen található központnak, melyben adminisztrációs és egészségügyi szolgáltatások is biztosítva lesznek.
A beregszászi iroda élelmiszert és higiéniai cikkeket adományozott az ukrajnai belső menekülteknek 23 menkülszállón Kárpátalja megyében. A menekültszállókba szállított segélyáru mennyisége 6 tonna. Ezen kívül 6 generátort adtak át 5 oktatási intézménynek, 412 diáknak nyújtva segítséget ezáltal, valamint támogatta az Ungvár városában található „Regionális rehabilitációs központ fogyatékkal élők számára” nevű közösségi rehabilitációs intézményt, ahol 24 belső menekültet helyeztek el és naponta 70 fogyatékkal élő személyt kezelnek.

A Segélyszervezet ukrajnai munkájáról bővebben a csatolt angol nyelvű helyzetjelentésben (Situation Report)

Kapcsolódó tartalmak