Jelentések

BESZÁMOLÓ – 2023. FEBRUÁR 07.

  • Január 27-én a Segélyszervezet 55 generátort szállított Beregszászba és Lembergbe. A generátorokat a zakarpatszki iskoláknak és hivataloknak adják át.
  • Az elmúlt 8 hét során a Segélyszervezet 180 tonna élelmiszert, higiéniai cikket és generátorokat vásárolt és szállított Herszonba, Lembergbe, Ungvárra, Odesszába, Kijevbe, Zaporizzsjába és Beregszászba.
  • A beszámolási időszak végéig, az Ökumenikus Segélyszervezet 2 811 000 USD értékben támogatta Magyarországon az ukrajnai válsággal kapcsolatos tevékenységeket.
  • A Segélyszervezet eddig 242 361 emberhez jutott el, hozzáférést biztosítva alapvető humanitárius segélyekhez, a védelmet elősegítő tevékenységekhez és egyéb életmentő szolgáltatásokhoz Ukrajnában és Magyarországon egyaránt.

A lvivi iroda az MPCA és a C4P (Assess & Assist) segítségével 4361 embert támogatott Lviv, Ivano-Frankivszk és Kijev megyékben. A kijevi iroda folytatta infrastrukturális programjait a zahalcii óvoda és iskola felújítása érdekében. A beregszászi Iroda élelmiszert, természetbeni- és higiéniai cikkeket osztott 32 menedékhelyen Kárpátalján, valamint a humanitárius segélyek elosztási pontjaként szolgáló Szvaljava városában található templomban. Magyarországon folyamatos a menekülteknek nyújtott természetbeni segítségnyújtás. Ebben az időszakban a Segélyszervezet 7 797 esetben élelmiszercsomagokkal, 1 302 esetben pedig higiéniai csomagokkal segítette a menekülteket.

A Segélyszervezet ukrajnai munkájáról bővebben a csatolt angol nyelvű helyzetjelentésben (Situation Report) olvashatnak.

Kapcsolódó tartalmak