Jelentések

Heti beszámoló – 2022. június 07.

  • A háború első 100 napjában 105,720 emberhez ért el a Segélyszervezet támogatása sürgősségi hozzáférést biztosítva az alapvető humanitárius segélycikkekhez, védelemhez és egyéb szolgáltatásokhoz úgy Magyarországon, mint Ukrajnában.
  • Hamarosan Budapest belvárosában megnyílik a Segélyszervezet integrált szolgáltatásokat biztosító központja, melynek célja az ukrajnai menekültek támogatása természetbeni adományokon, szállásközvetítésen, jogi-, lelki- és mentális segítségnyújtáson, közösségi és integrációs programok szervezésén keresztül, valamint a támogató központban nyelvtanulásra is lesz lehetőség. Mindemellett az ukrajnai menekülteket támogató központ külön figyelmet fordít majd a kísérő nélkül érkező kiskorúak, a fogyatékkal élők és az idősek támogatására.
  • A humanitárius szállítmányok folytatása mellett a Segélyszervezet nemzetközi sztenderdek alapján kidolgozott többcélú készpénzes segítségnyújtást biztosít, ami lehetővé teszi egyszerre több személy gyors és igényközpontú megsegítését.
  • Az Ökumenikus Segélyszervezet kétféle készpénzes támogatással segíti a háború által legsúlyosabban érintett embereket. Az egyének sürgős alapvető szükségleteinek kielégítésére a többcélú készpénzes segítségnyújtáson (MPCA) keresztül segít, míg a Flexible Small Grants program keretében olyan gyülekezeteket és csoportokat támogat, amelyek a közösség erejét felhasználva segítenek környezetüknek leküzdeni a háború borzalmait.
  • A Segélyszervezet munkájáról bővebben a csatolt angol nyelvű helyzetjelentésben (Situation Report) olvashatnak.

Kapcsolódó tartalmak