Jelentések

HETI BESZÁMOLÓ – 2022. szeptember 7.

  • A Segélyszervezet eddig 143.552 rászorulót ért el, sürgősségi hozzáférést biztosítva alapvető humanitárius segélyekhez, védelmi tsevékenységekhez és egyéb életmentő szolgáltatásokhoz Ukrajnában és Magyarországon egyaránt.
  • Magyarországon a Segélyszervezet iskolai felszereléseket osztott szét menekült családok számára, mivel gyermekeik magyar iskolákba iratkoznak be.
  • Kárpátalján a Segélyszervezet folytatta a természetbeni segítségnyújtást (élelmiszer, nem élelmiszer jellegű termékek, higiéniai cikkek szétosztása a menedékhelyeken), amellyel mintegy 1356 kedvezményezettet ért el. A menedékhelyek újjáépítése még folyamatban van. A gyerekek pszichoszociális támogatásának érdekében Beregszászban játszó- és fejlesztő sarok került megszervezésre. Ezen túlmenően többek között tánc-, kézműves-, sport- és természetvédelemi- foglalkozásokat, valamint különféle játékokat szerveztek a gyermekek számára.
  • Lembergben a jelentéstételi időszakban 8 közösséget támogatott a Segélyszervezet az FSG programján keresztül. Az MPCA programnak köszönhetően 2135 ember kapott pénzügyi támogatást, a Cash for Protection program keretében pedig már 378 ezer dollárt osztottak ki.
  • A Segélyszervezet ukrajnai munkájáról bővebben a csatolt angol nyelvű helyzetjelentésben (Situation Report) olvashatnak.

Kapcsolódó tartalmak