HIA worker gives Ukrainian kid a play-kit
Jelentések

Heti beszámoló – 2022. június 14.

  • A Segélyszervezet 108 003 személynek nyújtott támogatást, sürgősségi hozzáférést biztosítva az alapvető humanitárius segélycikkekhez, védelemhez és egyéb szolgáltatásokhoz, úgy Magyarországon, mint Ukrajnában.
  • Hamarosan megnyílik Budapest belvárosában az Ökumenikus Segélyszervezet ukrajnai menekülteket támogató központja, amely integrált szolgáltatásokat biztosítva természetbeni adományok osztásával, szállásközvetítéssel, jogi-, lelki- és mentális segítségnyújtással, közösségi és integrációs programokkal nyújt majd segítséget, valamint nyelvi képzéseket is biztosít, emellett kiemelt figyelmet fordít a kísérő nélkül érkező kiskorúak, a fogyatékkal élők és az idősek támogatására.
  • A kétféle készpénzes támogatásnak köszönhetően – rugalmas kisebb támogatások és többcélú készpénzes támogatások, – amelyet a Segélyszervezet nyújt, lehetőség nyílik az emberek és a közösségek számára, hogy sürgős alapvető szükségleteiket rugalmasan kielégítsék. Az ilyen jellegű támogatás a legegyszerűbb, legközvetlenebb, a válság által érintett közösségek sokrétű igényeinek, mint amilyen a természetbeni támogatásra való igény, a helyreállításra és a védelmi tevékenységre irányuló igényeik kielégítésének módja.
  • A Segélyszervezet eddig 689 tonna alapvető élelmiszerből, nem élelmiszeripari cikkekből, orvosi felszerelésből, gyógyszerekből álló segélyszállítmánnyal támogatta az ukrajnai háború áldozatait.
  • Magyarországon a Segélyszervezet 467 menekültet szállásolt el közösségi menedékhelyeken és segítséget nyújt számukra az információs szolgáltatások terén, az utazáshoz való hozzáférésben, álláskeresésben és családegyesítésben egyaránt. Folytatjuk továbbá a BOK csarnokban végzett tevékenységünket a Budapestre érkező, csak az elmúlt héten 446, menekültek megsegítésére élelmiszercsomagok- és információs szolgáltatások által. A Budapesti Repülőtér Gyermekbarát termében a Segélyszervezet 79 Ukrajnából érkező menekültnek biztosított biztonságos légkört az elmúlt héten.
  • A Segélyszervezet ukrajnai munkájáról bővebben a csatolt angol nyelvű helyzetjelentésben (Situation Report) olvashatnak.

Kapcsolódó tartalmak