Hírek

Óvodát adtunk át Beregszászon

Lehel László, a Segélyszervezet elnök-igazgatója Magyar Leventével, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettesével és Viktor Mikita Kárpátalja katonai kormányzójával közösen adta át a 35 gyermek ellátására alkalmas, külső és belső felújításon átesett intézményt.  

A 2016-ban indult beruházás jelentős magyar kormányzati támogatással valósult meg, melyhez a Kulturális és Innovációs Minisztérium Családügyi Támogatási Főosztálya, a Bethlen Alap, illetve több cég is csatlakozott: az óvoda felszerelését és bebútorozását a Meditop, a Szerencsejáték Zrt. és és MKB bank célzott támogatása tette lehetővé.

A felújítás eredményeként újra megnyílhat a történelmi városközpontban nagy számban élő beregszászi magyar közösség számára egy új, modern 35 gyermek befogadására alkalmas, újra közművesített óvoda közvetlenül a városháza mellett, amely a Beregszászon és környékén élő 3-6 éves gyermekek ellátását biztosítja.

A Segélyszervezetünk ukrajnai tevékenységének célja – a katasztrófákat követő humanitárius segítségnyújtás és a háború miatti szenvedés csökkentése mellett – olyan hosszútávon fenntartható fejlesztési modellprogramok átadása, amelyek a hátrányos helyzetű gyermekek és családok fejlődését és támogatását segítik elő.

(Képek forrása: MTI/KKM)

3 . A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Magyar Levente, a KKM parlamenti államtitkára, Viktor Mikita, Kárpátalja kormányzója, Julia Grisina ukrán parlamenti képviselő és Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója (b-j) a magyar állam támogatásával megvalósított beregszászi óvoda óvóhelyén Beregszászon 2022. november 10-én. MTI/KKM

Kapcsolódó tartalmak