Hírek

Nemzetközi fórum alakult az Ökumenikus Segélyszervezet vezetésével az ukrajnai humanitárius munka koordinálására

Tizenegy nemzetközi segélyszervezet tanácskozott Budapesten az Ökumenikus Segélyszervezet kezdeményezésére. A magyar segélyszervezet budafoki országos központjában szervezett konferencián az egyházi hátterű segélyszervezeteket tömörítő ACT Alliance Ukrajnában működő tagjai azért gyűltek össze, hogy megosszák az háború első 4 hónapjának tapasztalatait és megvitassák az együttműködésük új formáit és irányait. A tanácskozás záró momentumaként létrejött az ACT Ukrajna fórum, mely a háborús országban dolgozó tagszervezetek munkáját és stratégiáját hangolja össze.

A konferencián részt vevő brit, dán, svéd, német, finn, norvég, holland, svájci, amerikai és magyar segélyszervezetek képviselői egyetértettek abban, hogy a dinamikusan változó szükségletek különösen szoros együttműködést követelnek meg az új fórum résztvevőitől. Tekintettel a több, mint 20 éves ukrajnai szerepvállalására, a fórum vezetését a következő 6 hónapban az Ökumenikus Segélyszervezet végzi majd.

Mint ismeretes, az ACT Alliance – a világ második legnagyobb humanitárius szervezete –  21,5 millió dolláros ukrajnai segélyprogramjának lebonyolításában az Ökumenikus Segélyszervezet kezdetektől vezető szerepet tölt be. A segélyszervezet munkájával a háború kezdete óta eddig 110 ezer embernek segített Ukrajnában, illetve Magyarországon.

Kapcsolódó tartalmak